torsdag 16 maj 2013

Utställning

Så har man varit på utställning och äran att få följa med denna gången, hade mina två kastrathonor "Busan" SE*Torparkattens Xantippa och "Lilo" SE*Torparkattens Catalina. Deras första utställning sedan de blev kastrater. Bilen drog iväg till Östervåla, Lundahallen. Med oss i sällskap hade vi deras uppfödare Anna-Lena Holmberg-Örtengren och fyra av hennes egna katter. Dagen flöt på bra, vi hade Anne Veland från Norge som domare och det var även en paralelldomare som katterna skulle visas för. (en domare som är under utbildning för kategorin, gör en egen bedömning som sedan ska godkännas av katternas ordinarie domare. Deras bedömning visas ej och är utanför tävlingen)
Lilo, Busan och en till kastrathona tävlade om nom:et och den vann Busan :-)
Tyvärr hade hon ingen konkurens i panelen, så det blev ett BIS! men lika glad är jag för det :-)
Anna-Lena fick BIS uppfödare, då det under dagen tävlade fem stycken Torparkatter med väldigt bra resultat. Alla katter skötte sig exemplariskt hela dagen, även om Anna-Lenas franska sys import visade sig vara väldigt pigg dagen till ära ;)
Vi träffade även på en blivande kategori IV uppfödare vid namnet Ida Skoog från Åkersberga, med sin söta lilla "Kiwi", som kommer från S*Jean Dark och heter igentligen Never Winterland.
Det var allt för denna gången. Ska försöka planera in någon resa i sensommar till utlandet med Ziggy, så att jag kan få ställa ut honom också.

Här kommer en bild på Busan med sin uppfödare Anna-Lena och den fina pokalen. I bakgrunden syns mitt fina lila burskynke :)

Kram å hej





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar